عسل در طب قدیم و مدرن

عسل در طب قدیم و مدرن

عسل یک محصول غذایی مفید و اکسیر پر ارزش حیاتی است که از قرن ها پیش به عنوان عالی ترین و مقوی ترین غذاها شناخته شده است. عسل به سبب ویژگی های شفابخش خود به عنوان  دارو در درمان اکثر بیماری ها در بین تمام ملل کاربرد داشته است.

امام علی (ع) می فرمایند: « از هر علمی بهترینش را فراگیرید، همانا «زنبور عسل» از هر گلی زیباترینش را بر می گزیند. از او دو گوهر گرانبها تولید می شود؛ در یکی از آن دو (عسل) شفای درد مردم و در دیگری (موم) نور و روشنایی مقرر گردیده است».

ماده ی اصلی «عسل» شهد گل ها و گیاهان معطر و شفابخش است که پس از مکیده شدن توسط زنبورها، تغییر شکل و ساخته می شود و به عنوان یک غذای خوشمزه و کامل در دسترس انسان قرار می گیرد.

پیامبر اکرم (ص) می فرمایند: «هر کس با توجه به آن چه که درباره ی قدرت شفادهندگی عسل ذکر شده است، در هر ماه یک نوبت عسل تناول نماید، از هفتاد و هفت بیماری معاف است. عسل یکی از هدایای ارزنده ی طبیعت می باشد که قرآن کریم از آن به عنوان «فیه شفاللناس» یاد می کند و پیامبر گرامی اسلام و ائمه ی معصومین نیز در زمان حیات خویش بنا به روایات و احادیث متعدد از آن استفاده می نمودند و خواص شفابخش آن را نیز در روایات یادآور شده اند.

درمان بیماری کبدی

عسل برای درمان بیماری های کبدی مفید بوده و اثر آن به علت ترکیبات شیمیایی و بیولوژیکی آن رقم زده شده است. به اثبات رسیده است که عسل علاوه برآن که خوراک سلول های بافت های مختلف است، بر ذخایر گلیکوژن کبد می افزاید و عمل سوخت و ساز بافت ها را سریع می کند. با در نظر گرفتن این واقعیت که کبد سموم باکتری ها را خنثی می کند و گلیکوژن عامل اصلی مبارزه با باکتری هاست، می توان به اهمیت عسل در افزودن قدرت کبد در مبارزه با میکروب ها پی برد.

عسل، کبد را در ترشح مواد و سم زدایی و خنثی سازی کمک نموده و بیمار را از ناراحتی های کبدی، صبح ناشتا یک قاشق و پیش از خواب شامگاهی نیز یک قاشق عسل طبیعی میل نماید و این روش را تا درمان کامل ادامه دهد، به خواست خداوند شفا می یابد.

درمان بیماری های چشمی

عسل حاوی املاح معدنی و ویتامین ها و مخمرها و آنزیم ها و اسیدهای آلی است که همگی در یک مجموعه با ضد سم ها و میکروب کش ها، با تمام عوامل ایجاد کننده ی التهاب جراحتی و چشمی همکاری نموده، موجب درمان ناراحتی های التهابی چشمی می شود.

عسل طبیعی را می توان مانند روغن برای درمان التهابات چشمی، اطراف پلک چشم مالیده و از آن بهره های درمانی یافت. هم چنین عسل طبیعی بدون موم را می توان در التهابات قرنیه، زخم ها، زخم ها، جراحت ها و تراکم به کار برد.

ابوعلی سینا می گوید : «عسل» دید چشم را زیاد می کند. مصرف عسل در درمان بیماری های ناشی از کمبود ویتامین A, B و درمان شبکوری (دالتونیسم) موثر است.

ابوعلی سینا مصرف عسل را همراه با آب پیاز، شبدر و مرغ (بیدگاه) برای درمان بیماری های چشم توصیه می کند.

توجه : برای مداوای بیماری های چشم باید از عسل استریل شده ای که از شانه عسل برداشت می شود، استفاده نمود و این کار حتما باید تحت نظر چشم پزشک انجام شود.

درمان بیماری های قلبی

عسل طبیعی یکی از بهترین مواد نیروبخش عضلانی به شمار می رود. رسول اکرم می فرماید: «بهترین نوشیدنی ها عسل است که به قلب نشاط می بخشد و سینه را گرم می سازد و به قوه ی حافظه کمک می کند».

ثابت شده است که عسل طبیعی به علت داشتن گلوکز زیاد که راحت تجزیه می شود و انرژی زاست، تاثیر بسیار مهمی روی عضلات قلب در انواع مختلف بیماری های قلبی دارد. از طرفی باعث تحریک و تقویت قلب و هم چنین گشاد شدن رگ ها شده و جریان خون را درون شریان های انشعابی افزایش می دهد. از طرفی دیگر باعث تحریک و تقویت قلب و هم چنین گشاد شدن رگ ها شده و فشارخون را تنظیم و از سکته های قلبی جلوگیری می نماید.

برای تقویت عضلات قلب می توان هر روز صبح یک قاشق عسل را همراه با یک قاشق چای خوری پودر پوست خشک شده ی انار، در یک لیوان آب گرم حل کرده میل نمود. اگر عسل طبیعی را با قدری زعفران مخلوط کرده و شب ها میل نمایید، برای تمام ناراحتی ها و بیماری های قلبی بسیار مفید و اثربخش است.

منبع : کتاب سیاه دانه و عسل / دکتر محمد دریایی

محصولات ویژه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *