سرعت زیاد زندگی مدرن به دنبال خودش مقدار زیادی اضطراب و افسردگی آورده است. نه این که اینها قبلا وجود نداشتند اما زندگی ساده تر بود و فقط شامل انجام دادن کار در خانه، مواظبت از خانه و کانون خانواده، پناه بردن به دامن آرام طبیعت، خوردن وعده های غذایی ساده و مفید بدون هیچگونه وسیله ای که در نیروی کار صرفه جویی کند، می شد. بدن به طور طبیعی فعال می شد و متناسب باقی می ماند. انسان هماهنگ با طبیعت زندگی می کرد و حتی اگر بیماری هایی رخ می داد درمان آنها از طبیعت گرفته می شد.
شیوه های زندگی جدید اغلب اوقات مترادف است با غذاهای حاضری و بی کیفیت، اعتیادها،زندگی های بی تحرک و گرایش به گوشه گیری فرد- یعنی احساس تنهایی در میان جمع. همچنین رقابت بر سر امکانات کم و مسابقه برای به دست آوردن بهترین و بیشترین افزایش یافته است. در خانواده ها درست بعد از این که زن و مرد با هم ازدواج می کنند بر سر این که بچه دار شوند یا نه، یک بچه داشته باشند یا بیشتر، تنش های عصبی شروع می شود و این هنگامی است که فشار اخلاقی از ناحیه بزرگترها برای تشکیل دادن به موقع خانواده و غیره انجام می گیرد. به زودی و بعد از آنکه بچه بدنیا می آید تجریه ناخوشایند ثبت نام در مدرسه شروع می شود. در زمان مدرسه فشار بسیار برای درس خواندن وجود دارد، سپس فرد باید استرسی را برای ورود به دانشگاه تحمل کرده، بعد از آن برای کار و تغییر دادن شغل ها برای رسیدن به بهترین – و این روند همین طور ادامه دارد. این پنج عادت بد براساس آنچه که در کتابهای مقدس هندوها بر شمرده شده یعنی koam به معنای زیاده روی بسیار در لذت جسمانی، krodth به معنی عصبانیت، moh به معنی شهوت، lobh به معنی حرص و ahankar به معنی داشتن حس خودخواهی و خود بزرگ بینی همه اینها منجر به بروز بیماری ها در زندگی می شوند. به نظر می رسد که فرد، هیچگاه به احساس خوشبختی که یک نوع ذهنیت است دست نمی یابد. اکنون این مطلب از نظر علمی ثابت شده است که بسیاری از بیماریها به خاطر شیوه های زندگی ما به وجود می آیند.
درمان ها:
- از مسابقه جاه طلبی دوری کنید. بیاموزید که تا آنجا که امکان دارد زندگی روزمره را شادمانه انجام دهید.برای روز مبادا پس انداز کنید اما طوری کار نکنید که مثل همیشه منتظر روز مبادا هستید. تا زمانی که کار شما باعث نمی شود که از نظر فکری، کلامی یا عملی به کسی زیان وارد شود، دلیلی وجود ندارد که نگران آینده باشید. زندگی کردن با نگرشی از سپاسگزاری با طبیعت هماهنگ است. با جدیت کار کنید اما وقتی را هم برای استراحت و اندیشیدن کناربگذارید. بیاموزید که مراقبه کنید.
به درون خود نگاه کنید و قانع باشید. فراز و نشیب های روزانه را در گام های خودتان بپذیرید ولی اجازه ندهید که این فراز و نشیب ها تبدیل به موانع و غول هایی وحشتناک شوند تا در خواب و کار روزانه شما مداخله کنند.یک رژیم غذایی سالم و مغذی داشته باشید. وعده های غذایی را در مواقعی با خانواده صرف کنید. شام های تلویزیونی که شامل غذاهای میان وعده ای بوده و دیدن خشونت بر روی پرده تلویزیون منجر به گوارش سالم نمی شود. فعالیت بدنی منظم انجام دهید. پیاده روی روزانه (حتی در حدود یک کیلومتر) در حالی که در هنگام گذشتن از یک باغ، دیدن گل ها، درختان و هر چیز لذت بخش دیگری به طبیعت نگاه می کنید، آرام بخش است.
- یک بار در هفته با گیاهان آرامش بخش و برطرف کننده استرسی که در روغن فرو رفته اند، یک ماساژ آرام کننده انجام دهید. گیاهان برطرف کننده استرس عبارتند از: ریحان ، رازیانه، گل شمعدانی، آویشن، گل همیشه بهار و مریم گل. دم کرده های گیاهی آرامش بخش با ریحان، نعناع، جوزهندی، دارچین، شنبلیله، رازیانه و لیمو درست می شوند. این دم کرده ها نباید به صورت یک عادت همه روزه در بیاید بلکه فقط وقتی که لازم است، خورده شوند.
- آبلیموی تازه و عسل طبیعی یا آب پرتغال تازه در هر روز صبح، درمان مفیدی است.
- مقدار زیادی سبزیجات، سالاد و میوه بخورید.
- همیشه قبل از این که سرکار بروید، صبحانه ای سبک بخورید.
- مقدار فراوان آب بنوشید.
- چای، قهوه و نوشابه های گازدار را قطع کنید. یک نوشیدنی، چند وقت یکبار نشاط می آورد اما به صورت همیشگی، اعتیاد و وابستگی می آورد.
- سیگار کشیدن کاملا ممنوع است.
- هیچ انسانی یک جزیره نیست – گذراندن شبی با دوستان یا چند وقت یکبار به پیک نیک رفتن طریقه ای جالب برای بیرون ریختن مشکلات روزمره از ذهن است، به ویژه در خانواده های کوچک.
منبع : کتاب دانشنامه درمان های طبیعی/ دکتر پی .اس.فادکه