زنبور عسل

فرآیند تولید عسل از دشت تا منزل شما

زنبور عسل

بدون شک تنها حشره ای که استاد تولید عسل است زنبورعسل است، این حشرات روزانه برای جمه آوری شهد و گرده گل از کندو خارج می شوند و به سوی چراگاه مراجعه می کنند در چراگاه از میان انبوه گیاهان شهدزا و گرده زا جذاب ترین آنها را انتخاب می کنند و در ابتدای روزکاری خود فقط همان گیاه را ملاقات می کنند و این خاصیت در میان حشرات فقط در زنبورعسل وجود دارد که به اصطلاح وفاداری به گل یا ثابت گل بودند معروف است این امر سبب می شود تا گرده هر گیاه بر روی همان گونه گیاه قرار گیرد و خود باعث لقاح و تشکیل بذر در گیاهان است و زنبورعسل با خاصیت ثابت گلی که دارد باعث لقاح و بقای گیاهان می شود.

تا جایی لقاح و گرده افشانی به وسیله حشرات(زنبورعسل) مهم است که دانشمند بزرگی مثل انیشتین با محاسبات ریاضی خود نشان داد که اگر زنبورعسل از روی کره ی زمین محو شود نسل بشر بیش از 4 سال زنده نخواهد ماند و این خود نقش و اهمیت زنبورعسل را در چرخه حیات روشن می سازد.  سبنلن نلبل نینین

زنبورعسل روزانه 10 تا 15 پرواز چراگاهی(بسته به گیاهان ) دارد و هر دور بازگشت به کندو که بازمی گردد میزان 40 میلی گرم شهد را با خود در درون کیسه عسلی ذخیره و به کندو حمل می کند. برای تولید یک کیلوگرم عسل زنبورعسل باید 25000 هزار پرواز را انجام دهد. که معادل یک دور بر دور کره ی زمین است.

میزان عمر مفید زنبورعسل در اوج فعالیت به میزان 35 روز کاهش پیدا می کند که خود کار طاقت فرسا و پر زحمت این حشره مفید را نمایان می سازد که برای بقای خود و طبیعت از جان خود مایع می گذارد.

زنبورهای عسل بعد از جمع آوری شهد و در زمان شب شروع به تبدیل شه به عسل می کنند. در این فرآیند، چرخه آزمایشگاهی بدن زنبورعسل یکسری از آنزیم ها و دیاستازهای خاص که مختص این حشره است را به شهد اضافه می کند و کمی از رطوبت شهد را نیز می گیرد که آخرین مرحله این چرخه،شهد گیاهی تبدیل به عسل شفابخش می شود و هیچ موجود ی نیز قادر نیست عسل تولید کند جز زنبورهای عسل که استاد این کار هستند.

مهم ترین نوع شهد نیز که عسل آن ارزش بالایی دارد مربوط به گیاهان مرتعی و دارویی است زیرا دست بشر در آن دخالتی نداشته و در آنجا خبری از سموم کشاورزی و کودهای شیمیایی نیست و اگر خود زنبوردار نیز با روش علمی زنبورداری کند قطعا عسل ارگانیک و سالم را تولید کرده که برای سلامتی جامعه نیز خیلی مفید است.

منبع : سایت کپه داغ

نویسنده : مهندس وحید اکبرزاده کارشناس زنبورعسل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *