عسل و افزایش میزان تری گلیسرید خون
هیپر تری گلیسریدمی نوعی بیماری است که در افرادی دیده می شود که میزان تری گلیسرید خون شان که فراوانترین ملکول اسید چرب است به شکل مزمن بالا و در حدود 200 میلی گرم/ دسی لیتر است . این وضعیت در کسانی دیده می شود که به شکل مزمن مقادیر زیادی شکر ،قند مایع و حتی تعدادی از شیرین کننده های مصنوعی را مصرف می کنند . تری گلیسرید بالا همچنین در کسانی که مقدار زیادی الکل مصرف می کنند زیاد است .
افزایش تری گلیسرید خون با چاقی و بیماری قند ارتباط دارد. این عارضه با آترواسکلروز، یا پلاک های ایجاد شده در رگ ها ارتباط دارد .به مرور زمان ، غلظت بالای تری گلیسرید ممکن است منجر به پانکراتیت گردد.
قبلا ملاحظه کردیم که مصرف عسل ،که حاوی فروکتوز و گلوکز در مقادیر تقریبا برابر است ،موجب افزایش تری گلیسرید نمی گردد به گونه ای که در مورد مصرف فروکتوز به شکلی که در سوکروز یا قند مایع وجود دارد .این اختلاف، هر چند اندک که در پاره ای مطالعات از نظر آماری چشمگیر نیست ،باز هم حاکی از این است که عسل استعداد ماهیچه ی قلب و عروق کرونر خون به پراکسیداسیون که معلوم شده ناشی از لیپید (چربی) اضافی است را پایین می آورد.
عسل عملا ماده ای حفاظت کننده علیه آثار اکسیداتیو بالا بودن تری گلیسریدهاست .