در مورد این که مدت و کیفیت خواب عواملی هستند که در تندرستی بهینه نقش دارند موضوع شگفت آوری نیست.خواب نوعی فرآیند است که نیاز به میزان مناسب انرژی در طول شب دارد.
پژوهش های جدید اشاره به خواب با کیفیت پایین به عنوان عاملی خطر آفرین برای ابتلاء به بیماری قند ،چاقی ، بالارفتن فشارخون،بیماریهای قلبی –عروقی و بیماریهای دیگر سوخت و سازی دارند.
خواب نیروبخش برای حافظه، افزایش شناخت و پردازش و نیز همه عملکردهای ترمیمی لازم برای ماهیچه، استخوان ودیگر بافت ها مورد نیاز است. سازوکارهای برانگیخته به وسیله چرخه های روشنایی/تاریکی با میانجیگری هسته ها در مغز زمانی امکان بروز این پدیده را فراهم می سازد که مقدار سوخت بهینه از مقدار گلیکوژن کبدی کافی ذخیره شده در طول دوره ی استراحت دراختیار مغز قرار گیرد .
مصرف عسل قبل از خواب به شروع و حفظ خواب احیا کننده کمک می کند و در عین حال برای تندرستی منافع دیگری هم دارد و همچنین از استرس سوخت و سازی و اثرات زیانبار آن در طول مدت عدم مصرف غذا در حین خواب جلوگیری می کند.
هر چند خواب حدود یک سوم وقت ما را اشغال می کند ،کماکان یکی از کمتر شناخته شده ترین جنبه های فیزیولوژی انسانی را تشکیل می دهد ،علی رغم اینکه چندین دهه از پژوهش در مورد خواب می گذرد ،چندین جنبه خواب و فیزیولوژِی خواب نیاز به تحقیق و پژوهش بیشتر دارد.
پروفسور ویلیام دمنت پدر بزرگ پژوهش در مورد خواب از همان سال های دهه 1970 دریافت بیمارانی که نزد او فرستاده می شدند و دچار نارکولپسی هستند،به طور معمول دچار آپنه (خفگی در خواب )می باشند. همچنین ملاحظه شد که بیشتر این گونه بیماران اضافه وزن دارند .این مشاهدات نخستین سرنخ هایی بود دایر بر این که خواب تا اندازه ای با وزن و کنترل اشتها ارتباط دارد .یافته های او همچنین دیگر پژوهشگران را بر آن داشت تا اثر خواب با کیفیت پایین را بر همئوستاز انرژی و بیماریهای سوخت وسازی بررسی کنند .پژوهش های اکتشافی پیرامون خواب که طی چند ساله ی اخیر انجام گرفته ،منجر به گام های مهمی پیرامون ارتباط دادن خواب کم و با کیفیت پایین با چندین نوع از اختلالات سوخت و سازی گردیده است .
((برگرفته ار کتاب انقلاب عسل
پروفسور مایک مک اینس ))