برای تسریع التیام ورم لوزه ها (گلودرد ) و سرفه های سخت که گلو و حنجره را به شدت ناراحت می کند،به مدت دو هفته هر روز سه بار و در هر نوبت 4 قاشق چای خوری عسل را به آرامی میل کنید. همراه با داروهای تجویز شده توسط پزشک، مصرف عسل طبق تجویز فوق،باعث بهبود سریع تر بیماری می شود.در این تجویز عسل با انتی بیوتیک هایی که دارد،در از بین بردن عوامل میکروبی عفونت زا به اثرات داروهای تجویز شده توسط پزشک کمک می کند. هم چنین عسل باعث بیشتر شدن خروج اخلاط و سرعت بهبود می شود .ضمنا موادغذایی فراوان موجود در عسل،مقاومت بدن را در مقابل آثار تخریبی میکروب ها و ویروس ها بالا می برد.
2- آب برگ کلم قرمز به مقدار یک استکان به همراه یک قاشق غذاخوری عسل به مدت یک هفته،دو نوبت در روز،برای رفع ناراحتی های سینه و سرفه مفید است .
3- برای رفع سرفه، 4 قاشق چایخوری عسل را به آرامی میل کنید.برای بهبود بیماری سرفه زا،مصرف عسل را با یکی از 3 روش مذکور،دست کم 3 بار در روز و به مدت 10 روز ادامه دهید.قطع سریع سرفه،آبریزش بینی،خارش گلو،اخلاط سینه و تب احتمالی نشانه بهبودی کامل نیست .داروهای تجویز شده توسط پزشک و عسل باعث تسکین درد،سرفه،خارش گلو و دیگر علایم می شود.بنابراین از زمان شروع مصرف دارو و غذای دارویی تا تمام شدن کل آنها باید به مصرف ادامه دهید.خواه علایم بهبودی حاصل شده باشد یا نشده باشد،به هر حال ادامه مصرف عسل تنها،به مقدار 3قاشق در 3 نوبت از روز به مدت یک ماه، یک عمل اطمینان بخش برای تقویت بدن شما پس از بیماری محسوب می شود.(افراد سالمند،به خصوص افرادی که قند خون آنها بالاست،باید عسل را تحت نظر پزشک مصرف کنند .)
4- یک قاشق غذاخوری عسل را در یک لیوان اب پرتغال یا آب لیموترش حل کنید و 3نوبت در روز بنوشید.این نوشیدنی به علت دربرداشتن مقداری آنتی بیوتیک و مقادیر زیاد ویتامین ها و مواد معدنی به عنوان مکمل داروهای تجویز شده توسط پزشک برای تسریع التیام انواع سرماخوردگی ها،گلودردها،عفونت های گلو و شش ها و سرفه بسیار مفید و اثر بخش است .(این نوشیدنی نشاط آور هم می باشد.)
5- یک قاشق غذاخوری آب پیاز مخلوط با یک قاشق غذاخوری عسل،سه نوبت در روز به مدت دوهفته،به همراه داروهای تجویز شده توسط پزشک برای درمان سیاه سرفه،گلودرد،عفونت چرکی شش ها و به حالت اول برگشتن صدا مفید است .
6- شلغم را با بخار آب بپزید و 3 نوبت در روز به مدت 10 روز در هر وعده دو شلغم متوسط را با یک قاشق مرباخوری عسل میل کنید.مصرف شلغم و عسل به همراه داروهای تجویز شده توسط پزشک،برای تسریع بهبود گلودرد،سینه درد(التهاب عفونی شش ها)،سرفه و تغییر صدا بسیار سودبخش است.
نکته :از جوشاندن و حتی داغ کردن عسل پرهیز کنید،زیرا ضمن جوشاندن،ویتامین ها،انزیم ها،و آنتی بیوتیک موجود در عسل از بین می رود.)
7- کوبیده مغز بادام یا فندق به مقدار یک قاشق چایخوری با یک قاشق غذاخوری عسل در 3 نوبت از روز به مدت 10روز، برای درمان سرفه های کهنه،سینه درد مزمن و تسریع خروج اخلاط سینه و رفع سرفه بسیار مفید است.
8- یک قاشق خوری عسل را در یک لیوان آب هندوانه حل کنید. پس از صبحانه،نهار و شام به مدت یک هفته،یک لیوان آب هندوانه و عسل را بنوشید. این نوشیدنی خلط آور است. و برای درمان سینه درد،سرفه و سنگ کلیه مفید است.
9- یک لیتر اب را به جوش آورید و 30 گرم گل بنفشه درآن دم کنید و آن را صاف کنید. پس از صبحانه،نهار و شام یک قاشق
غذاخوری عسل را در یک فنجان دم کرده گل بنفشه هم بزنید و بنوشید.این نوشیدنی برای رفع سرفه های سخت مفید است.
10- یک لیترآب را به جوش آورید و 60 گرم گل کلم را در آن دم کنید.یک قاشق غذاخوری عسل را در یک فنجان دم کرده گل کلم حل کنید و آن را 3 نوبت در روز بنوشید. این دم کرده ی عسل دار برای نرم کردن سینه و دفع فراوان اخلاط و تسریع مدت درمان بیماریهای عفونی ریه ها و گلو و قطع سرفه بسیار مفید است.
11- روزانه 3 بار و هر بار 6 عدد انجیر رسیده را با یک قاشق غذاخوری عسل صرف کنید. این تجویز به همراه داروهای تجویز شده توسط پزشک برای تسریع درمان گلودرد مفید است.
12- غرغره آب لیموترش،عسل و آب جوشیده سرد شده،10 بار در روز به مدت 3 روز به همراه مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک،برای درمان گلودرد بسیار مفید اس.برای تهیه محلول غرغره،5 قاشق غذاخوری آب لیموترش و 3 قاشق غذاخوری عسل را در نیم لیتر آب جوشیده سرد شده بریزید و حل کنید.
13- شلغم یا کدوحلوایی پخته شده با بخارهمراه با یک قاشق غذاخوری عسل،3 بار در روز به مدت یک هفته،توام با داروهای تجویز شده توسط پزشک، برای نرم کردن سینه،دفع اخلاط چرکی،التهاب و عفونت شش ها،قطع سرفه و اصلاح خشونت صدا مفید است. درهر نوبت مصرف،می توانید به اندازه یک شلغم بزرگ یا به اندازه آن از کدو همراه عسل صرف کنید. مصرف شلغم و کدو حلوایی با هم و توام با عسل بهتر است.
توجه : مصرف شلغم،کدو،ترب سیاه،کلم و انواع مختلف سبزی ها و میوه ها،ترجیحا به صورت خام و در صورت تمایل به صورت پخته(به خصوص پخته شده با بخار) توام با عسل به همراه داروهای تجویز شده توسط پزشک، برای انواع سرماخوردگی،گلودرد،برونشیت (التهاب به شش ها )،دفعه اخلاط سینه و قطع سرفه مفید است .برخی از سبزی ها که خوردن پخته ی آنها ممکن نباشد،می توان آنها را آبگیری کرد و آب آنها را توام با عسل مصرف کرد یا آنها را با بخار پخت و با عسل صرف کرد.