درمان بیماری ها با عسل

درمان دیابت (بیماری قند)

دیابت یک بیماری است که در آن اختلالی متابولیک ناشی از انباشته شدن قند در خون وجود دارد. به طور طبیعی تمام غذاهایی که می خوریم به ویژه کربوهیدارات ها در دستگاه گوارش هضم و متابولیزه شده و به قندهای ساده شکسته می شوند. این قندها دفع شده، استفاده گردیده یا ذخیره می شوند. همیشه یک مقدار معینی قند در خون وجود دارد تا به هنگام نیاز بدن به انرژی بلافاصله آن را تامین کند. افزایش و یا کاهش در این مقدار معین می تواند منجر به مشکلاتی شود که زندگی انسان را تهدید می کند.

علت ها و علایم :

دیابت وضعیتی است که قند موجود در خون خیلی بیش از حد طبیعی آن است. این امر ناشی از دلایل متعددی است:

  • وجود مقادیر ناکافی از انسولین، هورمونی که توسط غده ای به نام لوزالمعده (پانکراس) تولید می شود و قند را متابولیزه می کند و میزان مطلوبی از قند را در خون به منظور رفع احتیاجات انرژی، نگه می دارد.
  • این بیماری همچنین می تواند ناشی از نقص بدن در مصرف کردن مقدار کافی از انسولین تولید شده، باشد.
  • نقش هورمون های دیگری که به طور مستقیم روی سوخت وساز و مصرف قند تاثیر دارند مثل: هورمون های مترشحه از غدد تیروئید، فوق کلیوی و هیپوفیز.
  • تولید بیش از حد هورمون های دیگر توسط لوزالمعده که اثرآنها متضاد اثر انسولین است.
  • عفونت های ویروسی یا باکتریایی یا برخی از سموم محیطی که لوزالمعده را تخریب می کنند.

نکته :

دیابت و پیشرفت آن نهایتا منجر به تغییرات ساختاری و عملکردی در بافت های بد می شود که این تغییرات ما را به سوی یک زندگی سالم، و مفید هدایت نمی کنند. رژیم غذایی نقش بسیار مهمی در کنترل و تحدید تاثیر فاجعه آمیز این بیماری متابولیکی چند وجهی دارد.

یک رژِیم غذایی که توسط افراد متخصص طراحی شده باید اتخاذ کرد و از آن چشم پوشی نکرد.

  • عامل مستعد کننده ارثی نسبت به بیماری دیابت.
  • کشفیات جدید حاکی از آن است که فشار ذهنی یا جسمی نیز منجر به بیماری دیابت شده و یا می تواند به عنوان پیشبرنده ای برای یک عامل نهفته موجد بیماری دیابت که از قبل وجود داشته عمل کند.

علایم اصلی دیابت عبارتند از: تشنگی و اشتهای شدید و افزایش دفعات ادرار

سایر علایم شامل: زخم هایی که بهبود نمی یابند، جوشها، خارش در ناحیه فرج زنان، کاهش یافتن میزان بینایی، ضعف عمومی و غیره.

درمان ها :

درمان هایی که در ذیل بیان شده اند در برخی موارد می تواند دیابت را به تاخیر انداخته و در دیگر موارد مکملی برای درمان دارویی است به نحوی که میزان کلی مصرف دارو را کمتر کند. هر کسی که تحت درمان داروی گیاهی است لازم است که به طور متناوب قند خونش را آزمایش کند تا میزان دارو، میزان داروی گیاهی تنظیم شود و قند خون پایین نیفتد تا منجر به بحران دیگری به نام هیپوگلیسمی یا پایین آمدن قند خون شود.

  • میوه درخت تمشک سیاه هندی در راس فهرست داروهای گیاهی ضد دیابت قرار دارد. تحقیقات علمی زیادی این امر را تایید می کنند.
  • دانه های تمشک سیاه هندی دارای یک خاصیت قطعی ضد دیابت است. تخم های آن را خشک، آسیاب و پودر کرده و نگهداری کنید.قاشق چایخوری از این پودر را هر روز صبح همراه با یک قاشق چایخوری عسل که بخورید تبدیل زیاد نشاسته ها به قند را کنترل کرده و همچنین کمک می کند تا انسولین بدن، قند را بهتر بسوزاند. خود میوه تمشک سیاه هندی هیچگونه  خاصیت ضد دیابتی آشکاری را نشان نمی دهد منتهی دانه های آن تا 20 درصد قندخون را پایین می آورند.
  • پودر دانه تمشک سیاه هندی نیز می تواند با شیر خورده شود. یک قاشق کامل چایخوری از آن با نصف فنجان شیر که در هنگام صبح و شب خورده شود، مفید است.
  • مقدار مساوی از پودر دانه تمشک سیاه هندی و پودر زردپوبه که در خانه آسیاب شده است، (زردچوبه ای در بازار فروخته می شود فراوری شده و برخی از خواص خودش را از دست می دهد.ریشه چه آن باید خشک و پودر شود) را مخلوط کنید. نصف قاشق کامل چایخوری از این مخلوط را باید همراه با کره یا عسل دوبار در روز میل کنید.
  • پوست درخت تمشک سیاه هندی نیز دارای خواص ضد دیابت است اما نه به اندازه دانه آن. پوست داخلی تر درخت را می توان خشک کرده و سوزاند و خاکستر آن را نگه داشت. اگر به اندازه یک قاشق چایخوری از این خاکستر هر روز صبح با معده خالی خورده شده و مقدار مشابهی از آن یک ساعت بعد از عصرانه و شام خورده شود کمک می کند تا قند سوزانده شده و مقادیر مطلوب قند را در خون حفظ می کند. مواد مختلف غذایی نباید فراموش شوند بلکه باید تنظیم شوند.
  • تخم شنبلیله: شنبلیله چیزی است که برای طعم دادن به انواع غذاها در سرتاسر هندوستان مورد استفاده قرار می گیرد. یک قاشق چایخوری کاملا لبریز از تخم شنبلیله را یک شب تا صبح در نصف فنجان آب نگه داری کنید تا آب، آنها را نرم کرده و تلخی آنها کمتر شود. صبح روز بعد این آب را نوشیده و تخم ها را با یک تکه نان یا هر چیز دیگر به عنوان صبحانه میل کنید. این عمل میزان قندخون را پایین آورده و کلسترول و به ویژه تری گلیسرید را کاهش می دهد. این تخم ها را می توان بدون خیساندن هم خورد اما در این صورت در برخی از افراد موجب ترش کردن می شود. خیساندن تخم ها اثر آنها را تغییر نمی دهد. پزشکی آیورودا درمان ها را براساس وضعیت بدن یک فرد تجویز می کند. یک داروی مشابه ممکن است روی افراد مختلف اثر متفاوتی داشته باشد. به همین خاطر ابراز صحیح لازم است. هنگامی که این داروها را می خورید وعده های غذایی را فراموش نکنید بلکه آنها را به مقدار کافی و سر موقع بخورید.
  • انگور فرنگی هندی : در افرادی که دیابت دارند نقشی حیاتی ایفا می کند. پودر انگور فرنگی هندی خشک شده و پودر تخم شنبلیله و زرد چوبه را به مقدار مساوی با هم مخلوط و نگهداری کنید. یک قاشق چایخوری از این مخلوط که 3 بار در روز با آب خورده شود برای مراحل اولیه دیابت مفید است چون آن را تنظیم می کند.
  • یک قاشق غذاخوری از آب انگور فرنگی هندی، یک قاشق چایخوری آبلیموی تازه و یک قاشق چاخوری عسل به یک فنجان پر آب اضافه کنید و هر روز صبح ناشتا آن را بخورید.
  • یک قاشق غذاخوری ماش کامل را شب تا صبح خیس کنید. صبح روز بعد آب آن را بگیرید و ماش را در یک پارچه مرطوب بپیچید. آن را در یک جای خنک و تاریک نگهداری کنید تا جوانه بزند. در تابستان تا شب جوانه می زند، اما در زمستان لازم خواهد بود که آن را در یک جای گرم نگهدارید که در این صورت دانه ها تا صبح جوانه خواهند زد. به محض اینکه جوانه های کوچک ظاهر شوند حجم دانه ها زیاد خواهد شد. روزانه یک بار این جوانه ها را با یک قاشق چایخوری عسل بخورید. دانه ها باید هر روز جوانه بزنند به طوری که هر روز جوانه های تازه ماش وجود داشته باشد. این نسخه به ویژه در مورد کسانی که دیابت خفیف دارند مفید است. شیره حاصل از ماش جوانه زده و نیز شیره حاصل از جوانه های ماش بنگالی، عمل طبیعی انسولین در بدن را تشدید می کند.
  • طب آیورودا استفاده از زعفران را در تعداد زیادی از بیماری های کلیوی توصیه می کند. مقدار خیلی کمی از زعفران را که در یک قاشق چایخوری شیر حل کرده اید به آن نصف قاشق چایخوری عسل اضافه کنید و روزانه یک بار بخورید.

عسل برای دیابت

نکته : آب گرفته شده از برگ های بیرونی یک کلم پیچ کاملا رشد کرده برای چاقی و نیز برای دیابت مفید است. این آب نیاز کلی به انسولین را کاهش می دهد و به طریق دیگری اعمال غدد لوزالمعده، تیروئید و فوق کلیوی را تنظیم می کند.

خوردن روزانه یک بار از جوانه های برگ تازه و ترد درختان انبه و زیتون تلخ به مقدار یک قاشق چایخوری از هر کدام که خرد شده و یا تبدیل به خمیری درشت شده است، اثر پاک کنندگی دستگاه گوارش دارد؛ وجود مواد ضروری خاص در این برگها، محیط داخلی را متعادل کرده و از شر سموم رهایی می بخشد.

  • جوانه های ترد درخت انبه یا گل های خشک (پودرشده ) انبه که به هر کدام مقداری از پودر دانه تمشک سیاه هندی ازوده می شود نیز می تواند نگاهداری شود. هر روز صبح یک قاشق غذاخوری از آن را همراه با آب داغ بخورید.
  • نصف قاشق چایخوری از پودر نرم زیره را روزانه دوبار با آب بخورید.
  • نصف قاشق چایخوری پودر زنجبیل که به نرمی آسیاب شده و پودر رازیانه خشک را با کمی عسل طبیعی مخلوط و خمیری تهیه کرده و روزانه سه دفعه بخورید که برای عملکرد کلی کلیه مناسب است.
  • خوردن انجیر یک اقدام ساده در نظر گرفته می شود – مغز آن مغذی است و خاصیت مسهل کنندگی دارد. حقیقتی که کمتر شناخته شده است این است که تخم انجیر که مغز آن برداشته شده، شسته و خشک شده و به همان شکل کلی یا به شکل پودر خورده شود – یک قاشق چایخوری از پودر دانه انجیر همراه با یک قاشق چایخوری عسل روزانه یک بار – مقادیر قند خون را تنظیم می کند. هر چیزی در طبیعت به کار می آید، بنابراین تخم انجیر هم خاصیت خودش را دارد.
  • پوست خشک درخت انجیر دارای نقشی آشکار در پایین آوردن قند خون است. برخی مواد تشکیل دهنده آن مقادیر قند خون ناشتا را پایین آورده و همچنین عمل انسولین موجود را تقویت می کند. جوشانیده ای که از پودر پوست درخت انجیر به میزان یک قاشق غذاخوری در دو فنجان آب بجوشد و حجم آن به نصف فنجان رسیده، سرد و صاف شده روزانه یک بار نوشیده شود، مفید است. به منظور درست کردن یک خیسانده، دو قاشق غذاخوری از پودر پوست خشک شده را در یک لیوان آب داغ بخیسانید. صبح روز بعد، صاف شده آن را بنوشید. عمل ضد دیابت فعال موجود در آن یکی از مشتقات لوکوسیانیدین است.

منبع : کتاب دانشنامه درمان های طبیعی /دکتر پی.اس.فادکه

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *