درمان بیماری ها با عسل

درمان حالت تهوع و استفراغ

حالت تهوع و استفراغ علائمی از یک اختلال داخلی هستند که علت های زیادی دارد. حالت تهوع عبارتست از احساس دل آشوب که در حفره معده شما رخ داده و باعث می شود که تمایل داشته باشید تا استفراغ کنید. مثلا با دیدن خون یا در حالت نشستن و برخاستن هواپیما. ولی استفراغ بالا آوردن واقعی غذایی است که تازه خورده اید.

علت ها و علایم:

این کسالت ممکن است در اثر عفونت گلو یا التهاب لوزه ها بوجود آید- اگر پوشش مخاطی لوزه ها که متورم شده، ملتهب باشد- که در نتیجه آن هر چیز، حتی بزاق هم که بلعیده شود، پایانه های اعصاب آنجا را تحریک کرده و موجب حالت تهوع یا استفراغ می شود. علت دیگر، هپاتیت است که بسته به وسعت و جدی بودن عامل آن ممکن است یک حالت تهوع جزئی و یا استفراغ پی در پی باشد. داروهای شیمیایی، شیمی درمانی، عفونت های خونی، مسمومیت، بیماری مسافرت، ناراحتی های احساسی یا استرس برخی از علت های دیگر هستند. علت های ساده ای که خطرناک نیستند از قبیل بیماری صبحگاهی در اوایل دوره آبستنی یا دیدن خون یا شاهده یک جانور خزنده ممکن است ساده بوده و درمان آن هم آسان باشد. اما استفراغ پی در پی و بی دلیل نیاز به توجه ویژه دارد. علت آن هر چه که باشد لازم است که پیدا شده و درمان گردد. در ضمن باید به فوریت این احساس دل آشوب برطرف شده و از طریق جایگزینی مایعات حیاتی و الکترولیت های از دست رفته ضروری، جلو از دست رفتن آب بدن گرفته شود.

درمان ها:

یک تکه کوچک از زنجبیل خشک شده و مقدار کمی از برگ های ریحان را در یک فنجان آب به آرامی بجوشانید. این مخلوط را صاف کرده، به آن عسل اضافه کنید و هر طور که دوست دارید به صورت سرد یا داغ مزه مزه کنید. نصف تا سه چهارم از یک فنجان را در یک جرعه بنوشید اما تمام آن را در یک جرعه ننوشید. قورت دادن تمام این مخلوط در یک جرعه دوباره باعث استفراغ می شود.

  • دم کرده نعناع همراه با دو حبه سیر آسیاب شده و مقدار خیلی کمی جوزهندی نیز آرامش بخش بوده و مزه خوبی را در دهان به جا می گذارد.
  • خیسانده ای از برگ های کاری یا معجونی از شیر چرخ کرده که با برگهای کاری چاشنی دار شده و به آن کمی نمک و شکر اضافه شده است یک نوشیدنی آرام، آرام بخش، نیروبخش و تامین کننده آب بدن است.
  • نوشیدن دم کرده ای که از یک مشت برگ درخت خیار هندی تازه و تردد و خرد شده، 2 تا 3 دفعه در روز که هر دفعه نصف فنجان از آن جرعه جرعه خورده شود نیز معده را آرام می کند. به این دم کرده می توان عسل/ شکر/ عصاره نیشکر/ شیره خرما برای طعم دادن افزود. این نوشیدنی خیلی مغذی نیز می باشد.
  • پوست درخت کاری دارای خواص دارویی بسیار است. پوست خشک شده آن می تواند پودر شده و نگهداری شود. نصف قاشق چایخوری از پودر این پوسته که با آب سرد خورده شود به مقدار زیاد در حالت تهوع یا استفراغ ناشی از اختلالات صفراوی، التهاب کبد و غیره مفید است.
  • داروی دیگر برای ساختن و نگهداری کردن، زنجبیل تازه و خرد شده است که در نمک غلتانیده شده و در آفتاب خشک شده است – نمک اضافی می تواند وقتی که خشک شد از آن زدوده شود. نگهداشتن و آرام آرام جویدن این معجون در دهان، احساس حالت تهوع را کاهش می دهد.
  • دانه های زیره را یک شب در آب و همراه با کمی آبلیمو و نمک بخیسانید. صبح روز بعد آن را بیرون و در مقابل آفتاب بگذارید تا خشک شود. این عمل خشک کردن را روزانه تکرار کنید تا دانه ها کاملا خشک شوند. آن را دریک ظرف تمیز، خشک و مقاوم به هوا نگهداری کنید. این دانه ها نیز وقتی که نصف قاشق غذاخوری از آن در دهان نگهداشته شوند باعث تسکین حالت تهوع و استفراغ می شوند. می توانید آنها را بجوید چون ضرری به شما نخواهند زد. در حقیقت این درمان و درمان قبلی تولید بزاق را تحریک می کنند که بایستی بلعیده شود. جرعه جرعه خوردن آب با هر کدام از این درمان ها در دهان، طعمی خوب و شیرین برجا می گذارد.
  • با نوشیدن مقدار کافی آب، با از دست رفتن آب بدن مبارزه کنید. آب را یک جرعه قورت ندهید چون حرکت دودی دستگاه گوارش را برعکس می کند. فقط هر مایعی که مزه اش را دوست دارید و احساس می کنید که می توانید در معده خود نگه دارید را جرعه جرعه بخورید. این آب علاوه بر هر کدام از درمان هایی است که در بالا ذکر شد. اگر بیش از یک دفعه استفراغ می کنید به هر لیوان آب یک قاشق چایخوری شکر یا عصاره نیشکر و کمی نمک هم اضافه کنید. اگر همراه با استفراغ، اسهال هم وجود دارد مقدار خوردن مایعات بایستی حداقل روزانه 6 تا 8 لیوان باشد.

نکته :

اگر استفراغ جهنده، پی در پی یا خون آلود است بی درنگ به بیمارستان بروید. گیجی افزایش تشنگی و کاهش ادرار نشان می دهد که از دست دادن آب بدن اتفاق افتاده و بنابراین جای وقت تلف کردن نیست، تنها با جایگزین کردن خوراکی و یا تزریق داخل رگی مایعات است که می توان به جنگ از دست دادن آب بدن رفت.

منبع: کتاب دانشنامه درمان های طبیعی / دکتر پی.اس.فادکه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *