خواص عسل

خواص بی نظیر عسل طبیعی

عسل طبیعی خواص زیادی دارد که به عقیده دانشمندان، هنوز خیلی از آنها کشف نشده است. اگر علاقمند به دانستن خواص عسل طبیعی هستید تا انتهای این مطلب با ما باشید.

  1. از ویژگی های مهم عسل خاصیت میکروب کشی آن است. از آنجایی که عسل حاوی مواد آنتی باکتریایی است، می تواند به خوبی باعث بهبود زخم ها شود. عسل نوعی تشعشعات رادیواکتیوی نیز دارد که این امر می تواند در مبارزه با عفونت ها موثر باشد.
  2. عسل به راحتی هضم می شود. به همین جهت حتی حساس ترین معده نیز می تواند آن را به سادگی هضم کند.
  3. عسل منبع بسیار خوبی از آنتی اکسیدان است و به همین دلیل نقش بزرگی در جلوگیری از سرطان و همچنین بیماریهای قلبی دارد.
  4. سطح کالری عسل پایین است. بدین ترتیب هر چند انرژی عسل بسیار بالاست، اما به وزن بدن شخص نمی افزاید.
  5. عسل به سرعت در خون پیش می رود. پس از 7 دقیقه در جریان خون پخش می شود و با آزاد سازی ملکول قند به عملکرد بهتر مغز که اصلی ترین مصرف کننده قند در بدن است.
  6. عسل در سلامت و ساخت عوامل خونی موثر است، به علاوه باعث تمیز شدن خون می شود و جریان خون را تنظیم و آسان می کند و مانع بروز مشکلات عروقی و تصلب شرایین می شود.
  7. عسل هرگز فاسد نمی شود، جهت نگهداری نیاز به یخچال ندارد و می توان آن را در دمای اتاق نگه داری کرد.
  8. عسل در درمان آلرژی فصلی برای ساکنان مناطقی که عسل از گل های همان منطقه به دست آمده، بسیار مفید است.
  9. باید توجه داشت عسل به علت داشتن گلوکز و فروکتوز باعث تولید انرژی سریع (سوختن گلوکز) و طولانی (سوختن فروکتوز) می گردد. مصرف مرتب عسل برای تقویت قوای جنسی و درمان ناتوانایی های آن بسیار مفید است لذا از عسل با روش های مختلف و با ترکیب و عصاره گیاهان موثر در درمان این ناتوانایی ها می توان بهره گرفت.
  10. عسل تنها غذایی است که استفاده از آن باعث نابودی چرخه طبیعت نمی شود.
  11. عسل علاوه بر آنکه غذای خوبی بشمار می آید، بسیاری به این ماده غذایی لقب اکسیر طول عمر داده اند و معتقدند که مصرف آن می تواند طول عمر را افزایش دهد.
  12. عسل یکی از مواد مفید در مبارزه با قارچ ها و میکروب ها بشمار می آید و می تواند پینه های دست و پا را التیام بخشد.
  13. عسل در سلامتی و محکم ساختن دندان ها و لثه نقش دارد و رنگ دندان را سفید تر می کند.
  14. عسل برای روده بسیار مفید است.
  15. عسل سستی و بی حالی عضلات را رفع می کند.
  16. پادزهر خوبی برای سموم، بخصوص مسمومیت های غذایی بشمار می رود.
  17. عسل منبع خوبی برای تامین ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن است.
  18. باارزش ترین خواص تغذایه ای عسل در تولید انرژی و مکملی برای فراهم کردن میزان کالری بدن است.
  19. ساختار قندی ساده (به خصوص ترکیب نزدیک به 50 درصدی قند فروکتوز (قند میوه) و 45 درصدی گلوکز که به راحتی جذب می شوند) پرتحرک بسیار حائز اهمیت است.
  20. ترکیبات آروماتیک یا همان عطر و رایحه عسل طعم گل و گیاهان طبیعت است، نشاط خاصی را به فرد تغذیه کننده از عسل می دهد.
  21. میزان گرده در عسل بسیار مهم است، زیرا در پایداری عسل و همچنین شرایط نگهداری آن اثر مستقیم دارد. به دلیل بالا بودن رطوبت و مواد غذایی در گرده قدرت فسادپذیری بالایی دارد و پایداری عسل را برای نگهداری طولانی مدت کاهش می دهد.

ماهیچه های قلب مدام کار می کند، و بنابراین پیوسته نیازمند دریافت انرژی به صورت گلوکز است. وجود گلوکز برای نخستین بار در 1901 به هنگام تشکیل کنگره بین الملی فیزِیولوژی، ضمن بکار انداختن قلب معلوم گردید که با افزایش مقدار کمی گلوکز (1/0%) به محلول فیزیولوژیک می توان تا چهار روز قلب را به کار واداشت.

به عقیده بعضی، مصرف 75 گرم عسل در روز به طور مداوم به مدت 1 تا 2 ماه موجب بهبود حالت عمومی بیماران قلبی می شود، ترکیب خون به حالت طبیعی در می آید، مقدار هموگلوبین و تونوس قلبی – رگی بالا می رود.

وجود ویتامین D  در عسل موجب تنظیم جذب کلسیم و فسفر می شود که یون های این عناصر با کار اعصاب رابطه دارند. همچنین عسل چربی های جدار عروق را تحلیل می برد و از تصلب شرایین ممانعت می کند و نرمی عروق را حفظ می کند که این امر موجب افزایش بازده جذب در عروق و رسیدن مواد غذایی فراوان به مغز و اعصاب می شود که حاصل آنها تقویت حافظه است. لذا مصرف عسل در افراد جوان و مسن باعث تقویت حافظه و در سالمندان مبتلا به فراموشی باعث کاهش آثار بیماری می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *