تب در واقع بیماری نیست، بلکه علامت است که بر اثر بیماری عارض می شود و نشان دهنده درگیر شدن سیستم ایمنی بدن با انواع باکتری ها، میکروب ها و ویروس هاست. بهترین روشی که بدن انسان برای مقابله با بیماری در پیش می گیرد، بی اشتهایی است. سیستم دفاعی بدن می خواهد عواملی را که به بدن حمله کرده اند، از بین ببرد. حال اگر بخواهیم این نظم را به هم بزنیم، این سیستم نمی تواند کار خود را به خوبی انجام دهد و در نهایت بیماری بر ما غلبه می کند.
متاسفانه در تفکر جامعه کنونی ما رسم بر این است که به بیمار سریع کباب یا ماهیچه می دهند و بیمار چون اشتها به غذا ندارد، دچار حالت تهوع می شود. حتی وقتی که بوی غذا به مشامش می رسد، همین حالت به او دست می دهد. در این حالت چه باید کرد؟ بهترین و عاقلانه ترین و علمی ترین روش این است که سیستم ایمنی را تقویت کنیم؛ یعنی تغذیه عواملی را که به بدن حمله ور شده اند، حذف کنیم. با این روش از سویی سیستم ایمنی را تقویت می کنیم و از سوی دیگر عوامل بیماری را تضعیف خواهیم نمود. اولین کاری که باید انجام داد این است که دقت کنیم بیمار دچار یبوست نشده باشد و در صورت داشتن یبوست مزاج،آن را برطرف کنیم. برای این کار، استفاده از غذاهای گیاهی، آب میوه طبیعی با عسل و مقداری لیموترش تازه و چند تکه یخ و نوشیدن روزانه 8 تا 10 لیوان آب، نیم ساعت قبل و 5/2 ساعت بعد از غذا توصیه می شود. این رژیم غذایی یبوست مزاج را برطرف می کند. نداشتن یبوست مزاج در بهبود و رفع بیماری های عفونی موثر است.
روش کنترل تب
برای کنترل تب، اگر در فصلی هستید که هلوی تازه موجود است، آن را تمیز شسته و در یخچال نگه داری کنید تا کاملا خنک شود. سپس آن را خرد کرده، به مرور به بیمار بخورانید. 2 عدد هلوی متوسط را انتخاب و هسته آنها را جدا کنید. سپس آنها را در مخلوط بریزید. مقدار 5/1 لیوان آب و یک قاشق غذاخوری عسل و 5 تکه یخ اضافه را به مدت 30 ثانیه مخلوط کنید تا خوب مخلوط شود.
در این حالت موادی به دست می آید که به آن نکتار هلو می گوییم. این نوشیدنی را به مرور به بیمار بنوشانید. به مدت 24 تا 48 ساعت به بیمار فقط نکتار هلو دهید تا تب کنترل شود. زمانی که تب بیمار به 37 درجه نزدیک شد، نکتار هلو را قطع کنید؛ زیرا اگر همینطور ادمه دهید، تب بیمار به سرعت پایین می آید و دچار لرزش و یا تشنج می شود.
باید در نظر داشته باشید که بیمار دچار یبوست مزاج نشود. چون یبوست یکی از عوامل مهم افزایش تب و تشنج ناشی از تب است. همچنین دمای محیط و لباس بیمار را کنترل کنید تا حرارت بدن بیمار به مرور کاهش یابد. در مورد کودکان و نوجوانان هم، بیشتر دقت کنید تا خطری متوجه آنان نشود.
مراقبت های بعد از کنترل تب
- دمای محیط بیمار را به دقت کنترل کنید تا دچار سرماخوردگی مجدد نشود.
- به مدت 2 هفته از مصرف غذاهای گوشتی و فرآورده های قند و شکر استفاده نکنید.
- هنگام خواب دراطراف رختخواب بیمار، چند عدد پیاز را پوست کنده و خرد کنید و دور بیمار بریزید. در روز، چند بار این کار را تکرار کنید. روزی چند بار هم، در اتاق بیمار هم اسپند دود کنید.
- بعد از کنترل تب به مدت 1 هفته فقط از آب میوه و عسل و از غذاهای گیاهی میل شود.
- بعد از 1 هفته، برای تغذیه بیمار می توانید از گوشت سفید بدون پوست و استخوان، البته به مقدار کم استفاده کنید.
- دومین هفته بعد از کنترل تب، می توانید به مقدار خیلی کم از گوشت قرمز استفاده کنید.
- هر روز یک قاشق غذاخوری عسل و 1 عدد سیب را با پوست و دانه خوب جویده و میل کنید.
- با مصرف عسل طبیعی، همیشه سالم وتندرست باشید. در عسل طبیعی، بیشتر باکتری ها و میکروب ها نمی توانند بیش از 4 روز زنده بمانند.
- استفاده از عسل و سیب را هر روز به فرزندان خود توصیه کنید.
منبع : کتاب عسل درمانی / جمشید خدادادی