درمان بیماری ها با عسل

بیماری ام اس و درمان با عسل طبیعی

بیماری مغز و اعصاب از بیماری های شایع و متداول جامعه امروز است. این بیماری ها انواع گوناگونی دارد که در حد امکان به علت به وجود آمدن و شیوه بر طرف کردن آنها می پردازیم. بسیاری از این بیماری ها از نظرعلم پزشکی علت مشخصی ندارند و درمان قطعی هم برای آنها وجود ندارد. امروزه، بسیاری از بیماران که مبتلا به این نوع بیماری هستند، مورد آزمایش کارتل ها و تراست های دارویی جهان قرار می گیرند و پزشکان متخصص انواع داروهای جدید را روی این بیماران آزمایش می کنند! اما آیا این شیوه، علمی و اخلاقی است؟

پزشکان به این گونه بیماری ها (مثل ام . اس) «اتوایمیون» یا «خودایمنی» می گویند. اما اتوایمیون به چه معناست؟ اتوایمیون یعنی اینکه علت دقیق بیماری مشخص نیست. ممکن است علت بیماری ویروس باشد، اما قطعی نیست. اما سوال اینجاست، شما که دقیقا علت بیماری را نمی دانید، بر چه اساسی می خواهید بیمار را که از همه جا قطع امید کرده است درمان کنید؟!

آیا روش های رایج علم پزشکی برای درمان این بیماری ها درست است؟ روش های مثل کورتون تراپی، استفاده ار انواع بتا اینترفرون ها، آمپول های آوانکس، ربیف، استفاده از انواع داروهای ضد اسپاسم و استفاده از روش شیمی درمانی. آیا می توان گفت که این روش علمی است؟

اگر این روش را از نظر علمی دقیق مورد نقد و بررسی قرار دهیم، در می یابیم که نثلا کورتون تراپی، باعث اختلالات هورمونی در بدن بیمار می شود. کورتیکوستیروئیدها موادی هستند که غدد فوق کلیه آن ها را می سازد. در واقع تجویز این دارو توسط پزشک، به هم زدن نظم موجود در بدن بیمار است. آیا جزء این است؟

اگر کورتون تراپی نتیجه نداد، از آمپول های بتا اینترفرون، ریف و … استفاده می شود و اگر انواع آمپول ها هم جواب نداد و روش پیشرفت بیماری کنترل نشد، بیمار شیمی درمانی می شود. اما مگر بیمار (مثلا مبتلا به ام .اس) دچار سرطان شده است که شیمی درمانی تجویز می شود؟

مساله دیگر عوارض خطرناکی است که مصرف این داروهای شیمیایی در پی دارد که از نظر علم طب روز بیماری های یاتروژنتیک نامیده می شود.

بیماری ام .اس :

بیماری ام .اس یکی از بیماری های مغز واعصاب است که بسیار شایع است ومتاسفانه از نظر علم طب نوین درمان قطعی هم ندارد و آخرین درمان برای این بیمای شیمی درمانی است.

ام.اس، بیماری مختص اعصاب مرکزی (مغز و نخاع انسان ) است و باعث ایجاد لکه های سفید یا پلاک های متعددی درمغز یا نخاع می شود. پلاک ها، نشان دهنده سفت شدگی غلاف های سلول های عصبی (آکسون ها ) هستند. این سفت سا سخت شدن، باعث جلوگیری از انتشار جریان الکتروشیمایی رشته های عصبی می شود؛ در نتیجه فرمانی که از مغز صادر می شود، به راحتی به اعضاء و ماهیچه ها نمی رسد و کار به راحتی انجام نمی شود.

مغز فرمانده کل بدن است و جایگاه رفیعی دارد. باید این اندام مهم و حیاتی را به دقت شناخت و از آن مراقبت کرد. مساله مهم و حیاتی این است که کلیه اندام های انسان توسط مغز کنترل می شوند و کوچکترین عصبیت ها و نگرانی های بی مورد، در این عضو اثر مخرب دارد و کار کرد ان را مختل می کند.

علائم بیماری: مومور شدن انگشتان دست و پا، بی حس و کرخ شدن بعضی انگشتان دست و پا، حالت برق گرفتگی لحظه ای در بدن، یخ زدگی قسمتی از بدن و یا داغ شدن قسمتی از بدن، عدم هماهنگی اعضاء به خصوص پاها هنگام حرکت و راه رفتن، عصبی شدن بی مورد، خواب زیاد، لَخت شدن بدن،تنبلی و بی حسی، خستگی زودرس، ضعف عمومی بدن، اسپاسم ماهیچه ای، عدم هماهنگی بین کلمات در سخن گفتن، سنگینی سر و بدن، دفع بیش از حد ادرار نسبت به دیگران، دیر هضم شدن غذا، حساس و زودرنج شدن، یبوست مزاج، وجود کابوس در بعضی افراد، علاقه به خوردن غذاهای سردی بخش (اسیدی) مانند لبنیات و ترشی جات، عدم کنترل ادرار (در صورت پیشروی بیماری)، از دست دادن بینایی (در بعضی از موارد)، عدم تحمل هوای گرم، عدم تحمل آب سرد و هوای سرد، کم شدن میل جنسی، ضعف شدید (به خصوص در آقایان) به هنگام هم بستری، زود انزالی، افسردگی و حرص خوردن و خودخوری و گوشه گیری، نداشتن تعادل، داشتن لرزش هنگام حرکت یا سخن گفتن، یاری نکردن ماهیچه های پا، هنگام حرکت یا راه رفتن، ذق ذق کردن استخوان های پا.

اگر بیمار علائم و علت بیماری خود را بداند، می تواند با این بیماری کنار بیاید و در درمان خود بکوشد.

انواع بیماری ام.اس

این بیماری به دو گروه عمده تقسیم می شود:

  1. مواردی که شروع حمله بیماری از طریق پاست. دراین موارد، اگر بیماری سریع تشخیص داده شود، درمان ها موثر است و اگر دیر تشخیص داده شود، در معرض حملات متعدد قرار می گیرند. هر قدر این حملات ادامه یابد، درمان نیز به همان نسبت دشوارتر می شود.
  2. مواردی که شروع حمله بیماری از طریق بینایی است. اگر بیماری سریع تشخیص داده شود، درمان به سرعت جواب می دهد و در مدت زمان کوتاهی، به لطف خداوند سبحان، بهبود کامل حاصل می شود.

چه کسانی دچار ام.اس می شوند؟

دو گروه از افراد بیشتر به این بیماری مبتلا می شوند. گروه اول، کسانی هستند که فوق العاده حساس، زودرنج و عصبی و با کمترین ناملایمات آرامش روانی خود را از دست می دهند. گروه دوم کسانی هستند که از نظر ژنتیکی طبعی سرد دارند و مدام از غذاهای سردی بخش (غذاهای با PH اسیدی)، به مقدار زیاد استفاده می کنند. این افراد علاقه زیادی به خوردن ترشی، سرکه، تمبرهندی، ماست ، بستنی و قره قورت و … دارند.

در واقع علت، بیماری نیست که بخواهیم با دارو از بین ببریم، بلکه بیماری یک معلول است. اگر علت را کشف کنیم و آن را از بین ببریم، معلول که همان بیماری باشد، به راحتی از بین خواهد رفت. مسلما این روش بسیار علمی است و بیمار به استفاده از داروهای گران قیمت و بی اثر نیازی ندارد و مجبور نیست اثرات مضر آن ها را تحمل کند.

علت بیمار شدن گروه اول، عصبی شدن و حساس و زودرنج بودن است که یکی از زمینه های بروز آن عدم تعادل الکترولیت های درون و برون سلولی و دیگری استفاده از مواد غذایی سردی بخش یا اسیدی است که موجب کاهش فعالیت های نورون های مغزی می شود.

به محض عصبی شدن شخص، به مقدار دو لیتر اسید اضافی در معده شخص ترشح می شود. این اسید اضافی وارد روده باریک و از آنجا وارد گردش خون می شود و به طرف مغز حرکت می کند. این مقدار اسید، فعالیت های نورون های مغزی را کاهش می دهد. عصبی شدن کار غدد درون ریز ( غدد هیپوفیز در مغز، تیروئید در جلوی گردن، پاراتیروئید، لوزالمعده (پانکراس)، غدد فوق کلیوی، تخمدان ها و بیضه ها) را نیز مختل می کند.

علت بیمار شدن گروه دوم، بیشتر به مسائل ژنتیکی بر می گردد و مربوط به افرادی است که طبع سردی دارند و اغلب از غذاهای سردی بخش (غذاهایی با PH اسیدی ) استفاده می کنند. برای مثال این گونه افراد علاقه زیادی به خوردن ترشی، سرکه، تمبر هندی، ماست، دوغ، بستنی و قره قورت و … دارند.

7 اصل برای بهبود بیماری ام.اس

  1. پاکسازی بدن از مواد زائد و سمی؛

2- عدم استفاده از غذاهای ممنوع؛

3- استفاده از غذاهای با طبیعت گرم و انرژی زا؛

4- استفاده از معجون های مقوی و گیاهی؛

5- نرمش و ورزش مناسب؛

6- نداشتن یبوست مزاج (روزانه دوبار اجابت مزاج)؛

7- مراقبه و داشتن افکار مثبت و سازنده.

حال به تفصیل این هفت اصل می پردازیم:

اصل اول:

پاکسازی ابتدایی ترین و اصولی ترین کاری است که باید انجام داد تا جسم و روح آماده روش های بعد شوند. باید ابتدا افکار پوسیده را که نتیجه اش حساسیت و زودرنجی است کنار گذاشت و نگاه تازه ای را جایگزین کرد. سپس مواد زائدی را که بر اثر سال ها جدال با خویشتن و استفاده از غذاهای بی محتوا در وجود انسان ته نشین شده است با تحول فکری دور ریخت و درون را از تمام مواد زائد پاکسازی کرد.

برای دفع سریع تر این سموم بهتر است که روزی شش لیوان آب خنک، نیم ساعت قبل و 5/2 ساعت بعد از غذا میل شود. با نوشیدن آب، پلاسما رقیق می شود و آنزیم ها به راحتی می توانند سموم و مواد زائد را دفع کنند.

اصل دوم:

استفاده از غذاهای ممنوع موجب انواع بیماری ها در جامعه می شود. این نوع مواد غذایی را نباید بیماران ام.اس استفاده کنند، چون تعادل روحی و روانی آنان به هم ریخته، دچار حملات مکرر خواهند شد.

غذاهای ممنوع عبارتند از : چای، قهوه، نسکافه، سرخ کردنی، قند وشکر و هر چیزی که با قند و شکر تهیه شده باشد، لبنیات، ترشی جات، برنج سفید، سیب زمینی، عدس، شور، نمک زیاد، غذاهای چرب و پر حجم (کله پاچه)، آش رشته، ماکارانی، لازانیا، انواع نوشابه های صنعتی و گازدار، مرغ ماشینی، خروس، گوشت گاو و گوساله، سیرابی، غذاهای فریز شده، غذاهای زودپز شده، غذاهای مانده و بیات، بیسکویت، پفک، چیپس، انواع شکلات، غذاهای سردی بخش، مشروبات الکلی، انواع بستنی، آب یخ، میوه های ترش و کال، غذاهای کنسرو شده و فست فودها، پرخوری، گرسنه ماندن، هوای آلوده و کثیف، دخانیات و … نیز بسیار مضر است و بیماری را تشدید می کند.

اصل سوم:

برا بهبود این بیماری در مرحله سوم، بهترین کاری را که می توان انجام داد، استفاده از غذاهای مناسب و انرژی زا برای کنترل بیمار یاست. غذاهایی مانند عسل و قندهای طبیعی که به سرعت جذب مغز می شود و برای جذب آنها نیاز به انسولین نیست برای نورون های مغزی بسیار مفیدند و انرژی لازم را به بیمار می دهند.

اصل چهارم:

استفاده از معجون های گیاهی که به طور معمول در طول هفته در زندگی روزمره مورد استفاده قرار می گیرند، مانند: هل، دارچین، زنجبیل، جین سینگ، چلغوز و …

اصل پنجم:

 استفاده از نرمش و ورزش مناسب به ویژه شنا، باعث می شود که آمادگی بدن افزایش یابد و جریان گردش خون آسانتر شود. در نتیجه، موادغذایی لازم به همه ی اندام ها و سلول ها می رسد.

اصل ششم:

نداشتن یبوست مزاج به بیمار کمک خواهد کرد تا تعادل از دست رفته خویش را به دست آورد.

اصل هفتم:

داشتن مراقبه و افکار مثبت برای بیماران ام.اس ضروری است تا عقده های چندین ساله را که در وجودشان انباشته شده است دور بریزند و درون را از همه زشتی ها و تاریکی ها پاک کنند. بیشتر این بیماران پیوسته درگیر مسائل گذشته اند و وجود خود را مثل خوره می خورند و نابود می کنند.

توصیه های غذایی ویژه بیماران ام.اس:

1- غذا را خوب بجوید و دو لقمه قبل از سیر شدن دست از غذا بکشید تا احساس سبکی کنید. همچنین هیچ نوع مایعاتی را همراه غذا مصرف نکنید.

2- صبح ناشتا یک لیوان آب جوش آماده کنید، دو قاشق مرباخوری قدومه شیرازی پاک شده به آن بیفزایید و به آرامی هم بزنید تا لعاب دهد؛ سپس یک قاشق غذاخوری عسل به آن اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا محلول شود. سپس آن را به آرامی و جرعه جرعه میل نمایید.

3- صبح ناشتا یک لیوان آب و یک قاشق غذاخوری عسل و یک چهارم لیوان خاکشیر و بارهنگ جوشیده را مخلوط و جرعه جرعه میل کنید تا دچار یبوست نشوید و تعادل لازم را بدست آورید.

توجه : بیماران می توانند از فرآورده های حیوانی نظیر گوشت گنجشک، کبوتر، شتر و بوقلمون استفاده کنند. طبع این گوشت ها گرم است و در بهبود بیماری نقش موثر دارد.

برنامه غذایی هفتگی برای بیماران ام.اس

وعده غذایی

ایام هفته

صبحانه نهار شام
شنبه انواع مرباهای خام+ یک لیوان شیر،بادام یا نکتار میوه جات کباب گوشت بوقلمون نر+ سبزی جات گرم(نعناع، جعفری،ترخون و مرزه) کنجد با پوست 100گرم+ 7 عدد خرمای رطب+ 1 عدد میوه رسیده وشیرین فصل
یکشنبه انواع مرباهای خام+ یک لیوان شیر، بادام یا نکتار میوه جات شویدپلو با زیره سیاه و زعفران +خرمای رطب یا کشمش 5قاشق غذاخوری ارده+ 1 قاشق غذاخوری عسل طبیعی +1 قاشق غذاخوری پودر بادام+ یک عدد میوه شیرین فصل
دوشنبه انواع مرباهای خام+ یک لیوان شیر، بادام یا نکتارمیوه جات 150 گرم نخود سفید + 100 گرم گندم با پوست+ ادویه جات گرم(هل،دارچین،زنجبیل، زعفران و کمی زیره سیاه) و نمک به مقدار کم 5 قاشق غذاخوری ارده + 7 تا 10 عدد خرمای رطب+ 1قاشق غذاخوری پودر نارگیل+ 1 قاشق چای خوری دارچین ساییده
سه شنبه انواع مرباهای خام+ یک لیوان شیر،بادام یا نکتارمیوه جات کباب گوشت بوقلمون نر+ سبزی جات گرم(نعناع، جعفری، ترخون ومرزه) شام:مغز بادام،مغز فندق و مغز پسته خام مجموعا 50 گرم + 7 عدد خرمای رطب + 1 عدد میوه رسیده شیرین فصل
چهارشنبه انواع مرباهای خام + یک لیوان شیر بادام یا نکتار میوه جات سبزی پلو با سیر سبز تازه+ خرما و کشمش گرم شده در روغن کنجد یک سیخ گوشت تازه شتر کباب شده با سبزی جات گرم میل شود
پنج شنبه انواع مرباهای خام + یک لیوان شیر بادام یا نکتار میوه جات سبزی پلو با سیر + 150 گرم گوشت سینه بوقلمون + ادویه جات گرم بخارپز شده کنجد با پوست 100 گرم + 7 عدد خرمای رطب + 1 عدد میوه فصل رسیده و شیرین
جمعه انواع مرباهای خام + یک لیوان شیر بادام یا نکتار میوه جات آبگوشت گوسفند تازه + نخود و گندم با پوست + ادویه جات گرم و کمی زعفران و 1 عدد لیمو عمانی 5 قاشق غذاخوری ارده + 7 تا 10 عدد خرمای رطب + 1 قاشق غذاخوری پودر نارگیل + 1 قاشق چای خوری دارچین ساییده

خوراکی ها و نوشیدی ها میان وعده مناسب بیماران ام.اس:

بین وعده های غذایی اصلی از انواع نکتار میوه ها با عسل، میوه های رسیده و شیرین فصل، خرمای رطب و نوشیدنی های گرم (توصیه می شود با عسل میل شود) استفاده کنند تا دچار کمبود انرژی نشوند.

توجه : انواع نکتار و نوشیدنی های گرم در کتاب ارمغان تندرستی به طور کامل بیان شده است.

معجون مخصوص انرژی زا

مواد لازم: بادام، پسته، فندق، کنجد، بادام هندی، مغزچلغوز، پودر نارگیل ( از هر کدام 100 گرم )، آرد جوانه گندم (1 لیوان)، زعفران(1مثقال)، دارچین(50گرم)، زنجبیل(2مثقال)، هل تازه سبز ساییده (5 مثقال)، ریشه جین سینگ(50 گرم)، عسل (1کیلو)، شیره خرما یا انگور(یک لیوان). همه مواد باید خام و تازه باشند.

طرز تهیه :

همه مواد را آسیاب کرده، با آرد جوانه گندم خوب مخلوط کنید و سپس عسل و شیره را به مرور به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مخلوط و یکنواخت شود. از این معجون روزی 2 تا3 قاشق غذاخوری میل کنید.

بذرهای ملین جهت پیشگیری از یبوست و حفظ تعادل :

قدومه شیرازی (قدومه دختر)، بارهنگ، بالنگو، اسفرزه، تخم ریحان، تخم شربتی، به دانه.

روش های مصرف :

1- دو قاشق مرباخوری قدومه شیرازی را در یک لیوان آب جوش ریخته، به آرامی هم بزنید تا به مروز لعاب دهد؛ سپس یک قاشق غذاخوری عسل اضافه کرده، آن را جرعه جرعه میل نمایید.

2- خاکشیر را ریگ شور کرده، روی اجاق قرار دهید تا یک جوش بخورد، سپس از روی اجاق بردارید وصبر کنید تا کمی خنک شود . یک سوم لیوان را از خاکشیر پر کرده، کمی آب اضافه کنید. بعد از افزودن یک قاشق غذاخوری عسل، میل کنید.

3- دو قاشق مرباخوری اسفرزه و یک قاشق مرباخوری قدومه شیرازی را در یک لیوان آب جوش ریخته، به آرامی به هم بزنید تا لعاب دهد؛ سپس یک قاشق غذاخوری عسل اضافه کرده، جرعه جرعه میل کنید.

4- دو قاشق مرباخوری تخم ریحان و یک قاشق مرباخوری بالنگو را در یک لیوان آب جوش بریزید و به آرامی هم بزنید تا لعاب دهد؛ سپس جرعه جرعه میل کنید.

5- یک قاشق مرباخوری تخم شربت، یک قاشق مرباخوری قدومه شیرازی، یک قاشق چای خوری بالنگو و یک قاشق چای خوری بارهنگ را مخلوط کرده، به آرامی در یک لیوان آب جوش بریزید و به آرامی هم بزنید تا لعاب دهد، سپس آن را جرعه جرعه میل کنید.

6- دو قاشق مربا خوری به دانه را در یک لیوان آب جوش ریخته، به آرامی هم بزنید تا لعاب دهد؛ سپس آن را جرعه جرعه میل کنید.

استفاده از گیاهان برای برطرف کردن یبوست

سنا مکی (50گرم)، گل ختمی (50گرم)، تخم گشنیز (50 گرم)، گل سرخ (25 گرم)، همه را تمیز و مخلوط کنید و سپس آسیاب نمایید. هنگام یبوست مزاج یک قاشق مربا خوری از مواد را در یک لیوان آب گرم بریزید و بعد از 5 دقیقه آن را میل کنید.

توجه : سعی کنید روده های خود را به دارو عادت ندهید که در دراز مدت به نفع شما نیست؛ بنابراین از این گیاهان دارویی کمتر استفاده کنید و به جای آن هر لقمه غذا را 64 بار ( به شمار دو برابر دندان هایتان ) بجوید.

همچنین روزی 6 لیوان آب ( نیم ساعت قبل و 5/2 ساعت بعد از غذا) میل کنید.

بیمارانی که از ناراحتی گوارشی رنج می برند، هنگام نفخ معده به اندازه یک قاشق چای خوری گلپر بلافاصله بعد از غذا، روی زبان ریخته و با یک جرعه آب قورت دهند. از گلپر، زنیان، زیره سیاه و انیسون (از هر کدام 50 گرم) تهیه کنید؛ آنها را تمیز کرده، سپس آسیاب کنید. پودر به دست امده را در ظرف مناسبی ریخته، در صورت نیاز (به اندازه یک قاشق چای خوری ) از آن استفاده کنید.

دم کرده مناسب برای بیماران ام.اس :

1- یک قاشق مرباخوری دارچین ساییده و نصف قاشق چای خوری زنجبیل ساییده را در قوری چینی ریخته، با دو لیوان آب جوش به مدت 30 دقیقه با حرارت ملایم دم کنید؛ سپس با عسل شیرین نموده، میل نمایید.

2- دو قاشق غذاخوری ملیس و یک قاشق مرباخوری گل لاواندا را در قوری چینی ریخته با 5/2 لیوان آب جوش به مدت 30 دقیقه دم کنید و با عسل شیرین کرده، میل نمایید.

3- دو قاشق غذاخوری گل بابونه و سه لیوان آب جوش را در قوری چینی به مدت 30 دقیقه دم کرده، با عسل شیرین نمایید و میل کنید.

4- یک قاشق غذاخوری گل بهارنارنج و 3 عدد هل سبز را خرد کرده، با دو لیوان آب جوش به مدت 30 دقیقه در قوری چینی دم کرده، سپس با عسل شیرین کرده، میل نمایید.

5- دو قاشق غذاخوری ناخنک خرد شده و سه عدد هل سبز خرد شده را با 5/2 لیوان آب جوش در قوری چینی به مدت 30 دقیقه دم کرده، با عسل شیرین نمایید و میل کنید.

6- دو قاشق مرباخوری والرین و دو عدد هل سبز خرد شده را با دو لیوان آب جوش در قوری به مدت 30 دقیقه با حرارت ملایم دم کرده، سپس با عسل شیرین نمایید و میل کنید.

 منبع : کتاب عسل درمانی / جمشید خدادادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *