عسل برای سلامتی بسیار سودمند می باشد به گونه ای که با مصرف روزانه عسل می توان سلامتی جسم را تضمین نمود. عسل به دلیل غنی بودن از گلوسیدها پس از مصرف در مدت زمان بسیار کوتاهی تولید انرژی و نیرو می نماید و به همین دلیل ورزشکاران می توانند قبل از تمرینات خود عسل مصرف نمایند تا نیرومندتر شوند و مدت زمان فعالیت خود را افزایش دهند. عسل می تواند از پیری و ضعف زودرس جلوگیری نماید هم چنین جهت ترمیم زخم ها و سوختگی ها، تقویت قلب، سرگیجه، بیخوابی، عفونت، کم خونی، تعادل متابولیسم، مشکلات گوارشی، سرفه و تحریکات گلو، انگل، میگرن، اسپاسم عضلانی، زکام، اعصاب، پوست، افزایش شیردهی و افزایش مقاومت بدن موثر می باشد. همان گونه که در بالا ذکر شد عسل برای اعصاب و تقویت آن مفید می باشد و شما می توانید با تهیه شربت عسل همان گونه که در ذیل می آید به اثر معجزه آسای در آرامش اعصاب پی ببرید:
طرز تهیه شربت عسل بدین صورت می باشد که می توان یک قاشق غذاخوری عسل را در یک لیوان ریخته و مقدار کمی آب ولرم جهت حل شدن عسل به آن اضافه نمود و سپس لیوان را با آب سرد پر نموده و آب یک لیموترش بزرگ تازه به آن اضافه نمایید. این شربت برای سرماخوردگی و تنگی نفس و اسم بسیار مفید و موثر و درمانگر می باشد.
شما می توانید با عسل کرم های مختلفی جهت زیبایی و شادابی پوست تهیه نمایید. در زیر به روش های مختلفی جهت تهیه ماسک ها و شامپوی مو اشاره می گردد:
یک قاشق غذاخوری عسل را با دو قاشق غذاخوری پودر بادام زمینی خام مخلوط نموده و مقداری کم لیموترش تازه به آن اضافه نمایید و به آرامی به صورت بمالید و پس از پنج دقیقه با آب گرم بشویید.
یک قاشق غذاخوری عسل را با یک مقدار سیب در مخلوط کن ریخته و سپس به مدت 15 دقیقه بر روی صورت قرار دهید و بعد با آب ولرم بشویید.
یک قاشق چای خوری «عسل» را با یک قاشق غذاخوری روغن سبزیجات و نصف قاشق چای خوری آب لیمو مخلوط نموده و بر روی آرنج و زانو به مدت ده دقیقه قرار داده و با آب ولرم بشویید.
دو قاشق غذاخوری عسل را با دو قاشق سوپخوری شیر مخلوط نموده و به صورت مالیده و پس از ده دقیقه با آب گرم بشویید.
یک قاشق غذاخوری عسل را با یک قاشق چای خوری پوست هسته پرتغال مخلوط کرده و به مدت پنج دقیقه بر روی صورت قرار داده و با آب ولرم بشویید.
یک فنجان عسل و یک چهارم فنجان روغن زیتون خام را با هم مخلوط نموده سپس موها را کاملا به آن آغشته نمایید و پس از 20 دقیقه با آب ولرم بشویید.
منبع : کتاب سیاه دانه و عسل / دکتر محمد دریایی