استفاده از عسل در نوزادان زیر یک سال توصیه نمی شود .عسل نوعی ماده ی غذایی طبیعی و خام است .مصرف هیچ نوع از مواد غذایی خام برای نوزادان توصیه نمی شود. عموما سیستم ایمنی کودکان زیر 12 ماه به اندازه کافی رشد نکرده تا از عهده هر گونه آنتی ژن و دیگر پروتئین های مضر قوی برآید.
عسل،مثل هر ماده ی غذایی خام ممکن است حاوی اسپور باکتری کلستریدیدم بوتولینیوم باشد.اگرچه اسپورهای باکتری بوتولینیوم سموم خطرناک تولید می کند اما این مواد را فقط درحین رشد تولید می کنند؛آنها نمی توانند در عسل رشد کنند با وجود این توصیه نمی شود عسل را به کودکان بدهیم تا اینکه سیستم ایمنی آنها رشد کند(معمولا حدود 12 ماهگی) کودکان بزرگتر با سیستم ایمنی تکامل یافته قادرند این باکتری و اسپورهای قوی و خطرناک آن را از کار بیندازند .
بوتولیسم یک مسمومیت خیلی خطرناک در کودکان است که به سیستم عصبی حمله می کند و در نتیجه آن مرگ روی می دهد.
نوزادان در نیاز به میزان مناسب ذخیره سوخت برای مغز با بزرگسالان تفاوتی ندارند.در زمان تولد نوزاد اندکی اندکی گلیکوژن (در مجموع حدود 12گرم) در کبد او وجود دارد. این میزان به عنوان ذخیره اضطراری برای رشد مغز نوزادان لازم است،در حالی که مادر می تواند به طور مرتب به او شیر بدهد با این وجود بدن نوزادان برای فرآوری فروکتوز موجود در میوه ها ،سبزیجات،یا عسل آمادگی ندارد.
پس این سوال مطرح می شود که چگونه گلوکز لازم برای مغز نوزادان فراهم می گردد! آیا برای سوخت رسانی به کبد نوزادان از همان استراتژی سوخت رسانی به بدن کودکان در حال رشد و بزرگسالان استفاده می شود ؟
خلقت یک مسیر دیگر برای اینکه نوزادان بتوانند غذای مغزشان را تهیه کنند فراهم کرده است و آن از طریق مادر است .شیر مادر حاوی لاکتوز است. لاکتوز یک دو قندی متشکل از گلوکز وگالاکتوز است. گالاکتوز می تواند همانند فروکتوز برای نوزادان عمل کند .گالاکتوز به کمک آنزیم گالاکتوکیناز جذب کبد میشود و مانند فروکتوز به گلوکز تبدیل می شود،سپس در کبد به عنوان گلیکوژن ذخیره می شود.گالاکتوز در رشد و سوخت و ساز نوزلدان نقش های مهم دیگری را نیز بر عهده دارد .اگر نوزادان فاقد آنزیمی باشند که بتواند گالاکتوز را متابولیزه کند رشد و نمو نخواهد داشت .
نکته قابل تامل تا زمانیکه کودک تان به ۱۲ ماهگی نرسیده به او عسل ندهید تا خدای نکرده فرزند دلبندتان دچار مشکل نگردد هر چند یک مادر با مصرف عسل در تغذیه روزانه خود به صورت غیر مستقیم و تبدیل قند عسل به قندهای ساده تر و قابل جذب تر می تواند این نعمت شگفت انگیز الهی را به کودک خود نیز بدهد .
بعد از ۱۲ ماهگی اگر کودک تان دچار مشکل خاصی نباشد می توانید عسل را کم کم وارد چرخه تغذیه ایش کنید تا از فواید عسل طبیعی بهره مند شود .
((برگرفته از کتاب انقلاب عسل ،پروفسورمایک منس اینس ))