درمان بیماری ها با عسل

اختلالات گوارشی و بالا بودن اسید معده

شکم همه اندام های درگیر در فرآیندهای گوارشی، از هضم غذا گرفته تا عمل آوری و جذب را در خود جای می دهد. اندام هایی که درگیر هستند عبارتنداز : مری، معده، روده های کوچک و بزرگ، کبد، کیسه صفرا و لوزالمعده. در واقع این سفر گوارشی از دهان شروع می شود، جایی که دندان ها غذا را همراه با حرکات غلتان زبان، می جوند و ترشحات غدد بزاقی همه آن را تبدیل به یک لقمه نرم می کند که از مری عبور می کند. بسیاری از ناخوشی ها مرتبط با شکم توسط بی احتیاطی های  تغذیه ای و یا عفونت ها ایجاد می شوند. البته برخی از آنها طبیعتی ذاتی داشته و در واقع به صورت مادر زادی یا ژنتیکی هستند. در اینجا ما فقط با آن دسته از مسکن هایی سروکار داریم که صرفا بیماری های معمولی و غیر ژنتیک را درمان می کنند. بی احتیاطی های تغذیه ای ئ ناخوشی هایی که از آنها سرچشمه می گیرند از این تسکین ها سود خواهند برد. اختلالات متابولیکی یا ذاتی خارج از محدوده این کتاب است. ولی این درمان ها باز هم به درمان های پزشکی متداول کمک خواهند کرد.

بالا بودن اسید یا سوزش معده:

در دنیای پر از استرس و پر سرعت امروز که مردم انواع نامناسبی از غذاها و نوشیدنی را آن هم اغلب اوقات در حالت عجله و حرکت و کار کردن می خورند، بالا بودن اسید و سوزش معده مشکلات متدوالی هستند که بسیار شایع می باشند.

علت ها و علایم:

در حالت بالا بودن اسید و سوزش معده، شخص یک درد سوزش دار را در گلو و یا سینه خود حس می کند: احساس برگشتن محتویات اسیدی معده. بعضی اوقات این حالت با آروغ زدن همراه است که به نظر می رسد این ناراحتی حاد را تسکین می دهد. عوامل این حالت بسیارند اما متهمان اصلی عبارتنداز: پرخوری، خوردن مقدار زیادی غذای تند، کالری و چربی، مصرف بیش از حد الکل یا سیگار کشیدن فراوان. بعضی اوقات این ناخوشی ها از طریق خم شدن یا دراز کشیدن بلافاصله بعد از غذا ایجاد می شود و هنگامی که روی طرف راست بدن دراز کشیده شود، بدتر می گردد. این حالت اخیر ناشی از برگشتگی محتویات معده به داخل مری استو به این دلیل صورت می گیرد که دریچه یا سوپاپ قسمت پایینی مری و محل ورودی معده، ضعیف است. گفته می شود که این دریچه باید یک دریچه یک طرفه باشد اما ضعیف شدن عضلات حلقوی در قسمت پایینی مری باعث می شود تا همچنان باز بماند، بنابراین محتویات معده به طرف بالا و به داخل دهان و سینه بر می گردد. سوزش معده ممکن است دقیقا یک حس سوزش ناراحت کننده نباشد بلکه شاید فقط باعث درد سینه و شبیه به حمله قلبی باشد. این نشانه ها چنانچه ظاهرا ناشی از بی احتیاطی تغذیه ای نباشد نیاز به بررسی دارند چون ممکن است که اولین علامت برای وجود زخم در این ناحیه باشد.

درمان ها:

  • نصف قاشق چایخوری انگور فرنگی هندی خشک را با یک قاشق چایخوری هلیله کابلی خشک در یک فنجان آب بجوشانید. آن را صاف و سرد کنید. با عسل آن را خوشمزه کنید و جرعه جرعه بخورید که به تسکین دادن سوزش معده کمک می کند.
  • 3-2 عدد برگ تازه و شسته شده گیاه خیار هندی را در یک فنجان کامل آب بخیسانید. آن را داخل یک ظرف مسی بریزید. یک شب آن را به حال خود رها کرده و صبح روز بعد آن را بنوشید. این کار را به مدت 6-4 هفته ادامه دهید. اگر ظرف مسی در دسترس نیست می توان آن را در یک ظرف شیشه ای معمولی نگه داشت.
  • مکیدن یک تکه 5/1 سانتیمتری از ریشه گیاه شیرین بیان اسیدی بودن را آرام می کند. با این که با یک قاشق چایخوری از ریشه و برگ کوبیده شده این گیاه یک خیسانده درست کرده و یک شب تا صبح آن را به حال خود رها کنید. آن را با یک فنجان برنج نرم و خوب پخته شده مخلوط کنید و صبح آن را بخورید.
  • مقداری از ریشه گیاه موز را بسوزانید و خاکسترش را جمع کنید. مخلوطی از نصف قاشق چایخوری از این خاکستر با یک قاشق چایخوری عسل که هر روز به مدت 15-10 روز خورده شود، سوزش را تسکین می دهد. ظاهرا این کار پوشش پیچیده دیوار داخلی مری را از اثر زیان آور اسید که از معده برگشته است، محافظت می کند.
  • خوردن یک موز رسیده و پوره شده همراه با یک فنجان شیر در هنگام صبح اثر آرامش بخش بر سوزش و زخم های معده دارد.
  • اگر نه تنها پس از غذا، بلکه در مواقع دیگر هم سوزش معده وجود دارد، یک فنجان آب پرتغال تازه و سیرین که به آن کمی نمک معدنی اضافه می شود، بنوشید. این عمل بلافاصله ایجاد تسکین خواهد کرد.
  • یک قاشق چایخوری زنجبیل تازه و یک قاشق غذاخوری آب برگ تازه گشنیز مفید است. آب نعناع نیز می تواند اضافه شده یا به جای آب گشنیز بکار رود. این مخلوط می تواند 3-2 بار در روز خورده شود.
  • یک قاشق چایخوری آب زنجبیل تازه همراه با زیره ای که به تازگی بو داده شده و درشت آسیاب شده باشد و کمی نمک معدنی که به یک لیوان شیر چرخ کرده اضافه شود ، یک نوشیدنی آرام بخش ویژه سوزش معده است.
  • یک قاشق چایخوری آب زنجبیل تازه با مقداری مشابه عسل 3-2 بار در روز خورده شود.
  • یک قاشق چایخوری آب زنجبیل تازه با مقدار مشابه عسل را با هم مخلوط کنید. 3-2 بار در روز آن را گهگاهی از قاشق زبان بزنید.
  • دانه زنیان را کمی بو داده و مقداری مساوی نمک معدنی به آن اضافه کنید. آن را به نرمی پودر کنید و در شیشه بریزید. یک چهارم تا نصف قاشق چایخوری از این مخلوط که 3-2 بار در روز با آب گرم خورده شود، اسیدی بودن را تسکین می دهد. کمی از آن را نیز می توان بدون آب خورد. ضمنا باعث تغییر طعم دهان شده و سوزش معده را تسکین می دهد.

نکته :

حملات پی در پی سوزش معده باید مورد بررسی قرار گیرد. سوزش معده توام با درد در ناحیه گردن و شانه چپ وتنگی نفس می تواند در واقع آنژین یا حمله قلبی باشد. ممکن است که زخم معده هم باشد به ویژه اگر که همراه با استفراغ خونی باشد.

  • یک قاشق تخم گشنیز و یک قاشق زیره را مخلوط کرده، درشت درشت بکوبید، نیم لیتر آب به آن اضافه کنید و یک شب بخه حال خود رها کنید. صبح، دانه ها را له کنید و سپس صاف کنید. به آن شیره نیشکر یا شکر اضافه کنید تا طعم بگیرد و به مدت 5-4 روز، روزانه دو مرتبه 3-2 قاشق غذاخوری از آن را بخورید.

منبع : کتاب دانشنامه درمان های طبیعی /دکتر پی. اس. فادکه

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *